top of page

•••

IKC Metropool

VISUALS_algemeen.png

IKC Metropool

Zacht op de relatie, harder op de inhoud

 

Van ons mogen de jongsten spelen en ontdekken. Met elkaar en van elkaar. In ronde zachte kleuren en materialen die passen bij hun kwetsbaarheid. Als ze groter worden, veranderen hun behoeften. En wij veranderen rustig met ze mee. Het kleurgebruik in hogere groepen wordt wat steviger, de lijnen worden strakker. De Metropool moet tegen een stootje kunnen. Maar onze kinderen ook. Ze mogen vallen en we leren ze opstaan. Onze visie, zachtheid en plezier in combinatie met sturing en duidelijke doelen, vind je overal in alles op school terug. Zo stappen de kinderen, met de grote stad aan hun voeten, zelfbewust hun toekomst tegemoet.

Van piepklein tot pubers

 

IKC Metropool is een kindcentrum waar kinderen van 0 tot 12 zich veilig en gewenst voelen. Een plek waar een kind rustig zichzelf en de wereld om zich heen kan ontdekken. Een metropool vormt het middelpunt op wetenschappelijk, cultureel, politiek en sociaal niveau. Daarom creëren we in onze school een omgeving waar creatie en innovatie constanten zijn. De kinderen worden, hoe klein ze ook zijn, geprikkeld en uitgedaagd. Want de eerste jaren van ons leven zijn de fundamenten van de mensen die we nu zijn. 

Bellen_algemeen.png

All inclusive

 

Gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde maar we zijn wel allemaal evenveel waard.
Door daarop gerichte lesmethoden en aandacht voor elkaar leren onze kinderen dat de wereld uit verschillen bestaat. Gelijkheid ontstaat pas als we ons bewust worden van die diversiteit. Dus stimuleren we onze kinderen naar elkaar te luisteren. Want horen wat de ander zegt, is leren over jezelf. Kennis en begrip creëren wijze denkers en doeners. Zo worden onze leerlingen wereldburgers met respect voor elke cultuur, religie en geaardheid.

pexels-sarah-dietz-3855553.jpg
Bellen_algemeen_wit_copy.png
Bellen_algemeen.png
bottom of page